رویدادها

بررسی ابعاد مجازی و ارتباطی تروریست های 17 خرداد تهران

تروریست های گروه تکفیری داعش در تاریخ 17 خرداد 1396 با حمله به دو نقطه تهران ( ساختمان اداری مجلس و حرم امام خمینی ) اقدام به عملیات تروریستی کردند که 5 تروریست کشته و 17 نفر به شهادت رسیدند . بررسی ابعاد مختلف این حادثه توسط افراد ، احزاب و سازمان های مختلف به قدر کافی صورت گرفته و ما قصد داریم تا نگاهی به بخش مهمی که کمتر کسی به آن پرداخته داشته باشیم .

در هنگام اجرای این عملیات تروریستی بلافاصله یک ویدئو منتشر شد که داخل ساختمان را نشان میداد ، برای اغلب افراد ، نوع گویش مهاجمان جلب توجه نمود که به دو زبان عربی و انگلیسی صحبت می کردند . اما نکته حائز اهمیت اینجاست که این ویدئو چگونه به سرعت انتشار یافت ؟

محتوای فیلم با فرمت mp4  و با کیفیت و حجم HD  از طریق یک اکانت تلگرامی منتشر شده است .

این نشان می دهد که این تروریست احتمالا با یک موبایل iphone – و اینترنت 4G اقدام به انتشار این ویدئو به یکی از اعضای گروه در کشوری دیگر کرده است .

اما بررسی سابقه فعالیت های داعش نشان می دهد که این گروه در کشور های دیگر موفق به انتشار ویدئو در شبکه های مجازی نشده است ، در نگاه اول اینطور به نظر می رسد که کشور های دیگر راه ها را بروی آنها بسته اند و آنها فقط در تهران مجهز به اینترنت بوده اند . از سوی دیگر دو حمله در یک روز رخ داده است ، دقیقا آنچه در پاریس رخ داد ، ابتدا انفجار خودرو و سپس حمله به یک کلوپ شبانه . اما چرا در پاریس فیلمی منتشر نشد ؟

شاید علت عدم ارسال فیلم در حمله های دیگر ، انتحاری بودن آنها باشد و فرد مهاجم زمانی برای ارسال فیلم نداشته باشد اما چرا در مواردی ماننده حمله لندن ، نیوزلند ، کانادا ، استرالیا ، آلمان و … که تیر اندازی و یا جنگ با سلاح سرد صورت گرفته فیلمی منتشر نشد ؟

اکانتی که ویدئو با آن منتشر شد

علت روشن است ؛ ترس از تکنولوژی ، هر کس که به میزان اندکی با تکنولوژی آشنا باشد میداند کلیه فعالیت وی به راحتی قابل کنترل است ، تمام مکالمات ، فیلم های ارسالی خصوصی و تمامی اطلاعات وی براحتی قابل رصد شدن است و به این دلیل تروریست ها در استفاده از تکنولوژی بسیار محتاط عمل می کنند . حتی داشتن وبسایت می تواند هویت افراد را براحتی آشکار سازد ، شاید دست فرد در استفاده از اطلاعات جعلی باز باشد اما آیپی ها و اتصالات وی میتواند موقعیت او را روشن نماید . همچنین سرویس های امنیتی بلافاصله پس از مشاهده فعالیت های ترروریستی در اینترنت ، آنها را مختل می کنند .

به همین خاطر در حال حاضر کلیه شبکه ها و راه  های ارتباطی این تروریست ها از بین رفته است ، حتی اگر مدیران شبکه های مجازی آنها را مختل نکنند خود آنها تمام اطلاعات باقی مانده را از بین خواهند برد .

روی دوم قضیه

با وجود این همه خطرات شبکه های مجازی و اینترنت ، باید دید تروریست ها چگونه جرات کرده اند دست به چنین اقدامی بزنن ، صحبت از لحظه ی ارسال ویدئو نیست ، چرا که هر عقل سالمی میداند آنها قصد خودکشی داشته اند و عواقب کارشان اهمیتی نداشته ، اما این مساله که قبل از اجرای عملیات دست آنها رو شود اجتناب ناپذیر است .

فرضیه دزدی بودن و یا قرضی بودن گوشی  ؛ هیچ تروریستی قبل از انجام  عملیات اقدام به سرقت نمیکند ، با وجود حمل چندین سلاح و نارنجک و جلیقه انتحاری چطور میتوان چنین ریسکی کرد ؟ و یا در صورت قرضی بودن موبایل ، براحتی صاحب آن شناسایی می شود . 

فرضیه خرید سیم کارت و گوشی

گوشی های اپل با سیم کارت های ایرانی فعال نمیشوند و نیاز به جیلبریک شدن دارند ، برخی گوشی های  وارداتی به هیچ وجه با سیم کارت های ایرانی فعال نمیشوند پس احتمالا  گوشی موبایل از ایران تهیه شده است .

مبحث خرید سیم کارت و استفاده از آن بسیار حائز اهمیت است ، این نشان می دهد که تروریست ها براحتی با اسامی جعلی و یا بد تر از آن با اسامی حقیقی اقدام به خرید سیم کارت نموده ، آن را فعال کرده و از آن برای مدتی استفاده نیز کرده اند .

با توجه به تعطیلات 14 و 15 خرداد و قبل آن ، قطعا این سیم کارت یک هفته قبل خریداری شده و قطعا قبلا اینترنت آن نیز فعال شده است ، چرا که تعطیلات رسمی روند فعال سازی سیم کارت و اینترنت را به تعویق می اندازد . البته این موضوع برای دستگاه های اطلاعاتی روشن شده است و آنها با استعلام های لازم به این موضوع رسیده اند که سیم کارت دقیقا چگونه تهیه شده . ( حتی ممکن است از اینترنت ماهواره ای استفاده شده باشد که احتمال آن خیلی کم است )

اما دانستن این نکات الان دیر شده است ، و سوال ما از وزیر ارتباطات و یا وزیر اطلاعات این است که ” به همین سادگی ؟! ” آیا برای آینده فکری اندیشیده اید ؟

به گفته سازمان های امنیتی ایران ، این گروهک تروریستی از انشعابات گروه هایی بوده است که قبلا دستگیر شده اند  عناصر مذکور در اجرای عملیات تروریستی در مردادماه سال 1395، تحت فرماندهی ابوعایشه از فرماندهان رده بالای داعش وارد کشور شده و قصد اجرای عملیات های تروریستی در شهرهای مذهبی را داشتند که پس از انهدام کامل شبکه و ضربه به نفرات اصلی این کیس ازجمله هلاکت ابوعایشه؛ از کشور متواری گردیده بودند.  یک گروهک دیگر نیز صبح  روز حمله بازداشت شده است . لذا راه های ارتباطی بین این گروهک ها وجود داشته است .

 

 

برچسب ها

ashkan

با سلام ، از حضور ارزشمند شما در این سایت خوشحالم و امیدوارم مطلبی که مشاهده می فرمایید مورد توجه شما قرار گرفته باشد ، نظرات با ارزش خود را حتما با ما در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن